søndag 27. oktober 2013

Kuwindaslummen!

Første dagen i Nairobi er over, og vi sitter igjen med masse følelser og tanker fra den første dagen. Både positivt og negativt. Dagen har vert lang med reising og masse program. Vi er alle utslitt og klare for en god natt søvn under hvert vårt myggnett i Afrika. 

Dagen idag startet tidlig med reising fra Stavanger, til Amsterdam, som tilslutt for oss den 7 timer lange turen til Nairobi, Kenya. I Nairobi fikk vi en varm velkomst av vår personlige sjofør for uken, Jefery. Vi ble møtt med to store minnivans. En til oss og en til våre 14 kofferter. Vi var så heldige at det var marathon i byen akkuratt den dagen vi kom og brukte 2 timer på en kjøretur som egentlig bare skulle ta 20 minutter. Her fikk vi fort et bilde av hvordan trafikken fungerer i Nairobi. Det fungerer ikke!
Etter vi hadde innstalert oss på Scripture Mission station, hvor vi skal bo for uken, sto Kuwindaslummen på programmet.
Det har vært en utrolig innholdsrik dag, og vi sitter igjen med så uffattelig mange inntrykk og kontraster vi har opplevd bare på dag en. I Kuwindaslummen ble vi møtt av Pastor Jackson og en hel haug med nysjerrige barn. Vi ble tatt inn i slummen hvor en vi møtte masse mennesker fra menigheten deres som nettopp hadde vært på søndags gudstjenesten. De samles her hver Søndag og har "chai" som er te på swahilisk etter gudstjenesten.
 Kontrasten her er så utrolig stor at det er nesten litt vanskelig å ta alt inn på en gang, for å ikke snakke om bare på noen timer. Men det vi har merket er det utrolige samholdet "the community" i slummen har, og hvor utrolig glade de er i familiene sine. Livsgleden deres er definitivt noe vi skal ta med oss hjem til Norge.




































1 kommentar:

  1. Dette ser ut til å bli en spennende reise for dere på flere vis. Sug inn alle inntrykk, snakk med folk og la dere smitte av gleden og optimismen som dere vil møte mye av i Nairobi og Kenya. Her har vi nordmenn så utrolig mye å lære - være glade for det vi har, men også evnen til å kunne glede oss over selve livet her og nå. Gleder meg til å følge dere på bloggen. :-)

    SvarSlett