tirsdag 29. oktober 2013

Dag 3, Uzima centre

Jambo kjære blogg lesere!
Idag har vi nemmelig lært oss noen ord, og vi har lært bort noen ord til barne på uzima senteret.


Dagen idag startet klokken 8 når vi kjørte fra scriptue mission å det var kø. Vi skulle egentlig være på senteret ni, men kom 10 og vi hadde sikkert vært mye senere hvis ikke vår kjære sjåfør bestemte seg for å lage sin egen vei sånn at vi kom oss ut av trafikken. Imens vi stod i køen så vi forresten plutselig en apekatt som sprang ut over veien.

Det første vi gjorde når vi kom te Uzima senteret var å være med på uteksamineringen av fem jenter som gikk på søm linjen. De fikk hver sin symaskin å de hadde laget draktene som de hadde på seg selv. De hadde også et nummer med dans og sang som de fremførte for oss, utrolig stilig!

Etter dette kjørte vi rundt og besøkte de jentene som var uteksaminert tidligere for å se hvordan det gikk med bedriftene deres. Da besøkte vi Agnes, Susan (Hun som var på besøk på Bergeland tidliger i år) og Ruth. De var utrolig stolte av å vise frem butikken sin og vi fikk se hvor Susan bodde, og til og med hilse på noen av barna fra nabolaget.




Etter å ha besøkt jentene. Kjørte vi til en søppelplass for å se hvor Susan ble funnet. Der var det en hel gjeng med gutter og jenter som kilde sorterte. Hver morgen går de rundt i byen og samler opp søppel og henter det til stedet sitt, der de sorterer allt (sko,plast, bein osv.) De var utrolig stolte når de tok oss rundt på en rundtur på sorteringsplassen og de likte utrolig godt både og ta bilder (de hadde faktisk kamera telefoner) og å være med på bilder.







                                                   
Vi ble deretter kjørt videre til Kurogosho slummen. De regner med at det er et sted rundt 150 000-200 000 som bor derog det er en av de slummene der det er mest kriminalitet. Vi var nøtt til å ha to sivile politimenn med oss. Der besøkte vi en gammel dame som de regner med at er rundt 85år. hun vet ikke selv hvor gammel hun er, og hun har bare vært utenfor slummen en gang som hun husker. "Grandmother" som de kaller henne var utrolig søt og takknemlig.















Idag var det utrolig mye forsinkelser, så når vi kom tilbake på uzima klokken 4 (som egentlig skulle være klokken 2) Så ventet ca 300 unger på oss og vi ble møtt med hi-five er og skriking og mange store smil. Vi hoppet litt tau, hadde litt gymnastikk, lærte hverandre litt ord og så sang de noen sanger for oss å lærte oss noen dansetrinn. Når vi skulle gå ville de ikke slippe oss, sa at vi MÅTTE komme tilbake, klemte på oss, ropte navnene våre og noen hadde til og med tårer i øynene.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar